SATANS JÄVLA HELVETE, VAD BRA!



ÅTTA MILJONER, TREHUNDRAFYRTIOFYRATUSEN, FEM JÄVLA HUNDRA!!!

Slå det om ni kan, nollor!

Oskar är vidrig!

Min vän Oskar sitter på jobbet och är lycklig. Han sitter med ett fånigt flin och tror på livet. Hela situationen är vidrig och pervers.

Idag mår Oskar bra och det gör mig väldigt illa till mods.

Det var allt. Sluta läsa.


Kändis

Jag är telefonförsäljare. Många dagar i veckan är jag, som man säger längst ned i näringskedjan och dinglar fram och tillbaka. Men inte idag, kära vänner. Inte idag!

Idag har jag nämligen fixat och trixat det på så vis att Torgny Mogren (skidåkaren, googla om ni är okunniga) har ett riktigt, riktigt bra el-avtal.

Dagen blev lite ljusare och, ja, lite mer hoppfull. Det är kändis-bonanza på kontoret!

Hallå igen

Nyligen hemkommen från Köpenhamn, som så många gånger förut. Och som så många gånger förut när jag ställer väskan i hallen och knyter av mig skorna, förundras jag över stillheten och det rastlösa vakum jag träder in i. Försöker på något sätt få ordning på känslosvallet. Älskar min Amanda så otroligt och hatar att vara ifrån henne.

Jag måste sätta ord till det och låta tonerna ge dom liv. Musiken är min drog och jag är redo att skjuta en överdos.

Men kreativiteten får vänta, hur motsägelsefullt det än låter. Dags att jobba nu.

Satan i helvetet!!!



Sju komma åtta jävla miljonjävlar!!!

Detta är en bra dag. En riktigt bra dag.

EXTRA! EXTRA!

Oskar Lindqvist berättar öppenhjärtligt om beslutet att höra upp med sitt bloggande.

- Det stämmer. No more blogging, dude! säger Oskar.

Vad var det som fick dig att ta detta beslut?
- För många som inte ska läsa läser och för få som ska läsa läser.

Visst tycker du bara att det är en rolig mening att säga?
- Haha, ja! Visst är den härlig?!

Jo, visst...
- "För många som inte ska läsa läser och för få som ska läsa läser." HAHA...hah!

Vad vill du säga till alla besvikna läsare där ute?
- Ring inte mig. Jag ringer er.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu.
- En rom & cola, det vore fint.


Ett år

För ett år sen igår följde stjärnorna drömmarna på det sätt som dom bara gör en gång i livet. Vändningen som man, om man är lyckligt lottad och får chans att uppleva en gång under sin livstid, tog fart. En skakande hand greppades av fem lugnande och förlåtande fingrar. Ridån gick ned för ett splittrat liv av ångest och självdestruktivitet. En publik med svarta ansikten ropade efter mer, men den lugnande handen ledde den skakande huvudrollsinnehavaren in bland kulisser, statister och ondsinta regisörer ut ifrån axelmaskeradernas paradteater.

Den 19 maj 2007 träffade jag min Amanda. Ett år sedan igår.

365 bevis på kärleken och hopp om en ljusare framtid. Genom höstens snåriga och mörka stigar, vinterns snöbländande kyla och vårens varma ljusning har hon funnits där. Min älskade Amanda.


"Ni har era måsten och jag har mina kall"

En mening som susade genom mitt huvud hela dagen igår. Jag vet inte varför, var den kom ifrån eller vilka "ni" är, men så kändes det.

Det är svårt att inte känna sig som en trotsig trettonåring när man synar sina drömmar och upptäcker att det man brinner för och vill varken innefattar gedigna utbildningar eller säkra löner. Att stirra sin dröm i vitögat och se en självuppfyllande och narcisistisk önskan. Att undra om man bara stirrar framåt eller faktiskt rör sig i den riktningen också. Att inte veta förns det är för sent eller kanske aldrig inse att man redan är där.

Men jag tror ändå att jag måste släppa mina måsten för en stund. Och lyssna till mitt kall.


Bra dag på jobbet!



Fem miljoner, sju-jävla-tusen, tvåhundrafemtio poäng!

Bloggflytt

Hallå igen, kära vänner!

Nu har bloggen bytt plattform och vi är tillbaka på banan, starkare än någonsin. Visst?

För några dagar sen var jag lite rund under fossingarna på starköl i någon park och ringde min goda vän Maria. Jag bad henne att komma till Örebro för att se oss på Yeah!-festivalen, där vi spelar med bandet den 1 juni. Hon lovade att kolla kalendern och återkomma. Det har hon i och för sig inte gjort, men det är väl tanken som räknas? Ja?

Ni kan väl också komma och titta på oss? Låtarna kan ni fortfarande lyssna på här, och idag gjorde jag en intervju med Karlskoga Kuriren om demon, ursprung och bruksorter. Vet inte när den blir klar eller om den ger någon vidare publicitet, men...ja. Lite roligt är det väl att göra intervjuer, alltid.

Så... what's new pussycats?

Oskar kommenterar bloggosfären

Oskar: Fy fan, dom skriver ju fjorton inlägg på en dag, dom där babydarling och Anna-Eleonora!
Jag: Ja, haha! Man orkar ju inte läsa ikapp!
Oskar: Nej...

(Tystnad)

Oskar (in i skärmen): BLOGGA MINDRE, ERA HALVRUTTNA FÖREDETTINGAR!!!

Samtal med chef-Mathias

Jag: Har du snus?
Mathias: Nej, dom är slut.
Jag: Okej, då tar jag en av mina.

Ännu ett odödligt citat

Andreas Tysk ang. kliniker i USA som betalar ut pengar vid spermadonation:

- Om vi vill tjäna pengar kan vi åka till USA och runka balle!

Det roligaste jag har hört

Det var en helt vanlig skoldag under min gymnasietid. Formodligen hade vi att göra med en onsdag, någon gång i april. Det sista man vill är att ha lektion. Jag går med tunga steg i koridoren, på väg mot lektionssalen. I motsatt riktning kommer min vän Andreas Tysk farande som ett yrväder.

- Ingen engelska! Nu ska jag hem och fira med en runk!

Sen gick han.


Nya låtar

Nu går det att lyssna på demon Riksväg 60 på myspace. Fem låtar blev det till slut, och inte sex stycken som jag kanske sagt tidigare...

Riksväg 60 (instrumental) - En melodislinga jag haft i huvudet hur länge som helst, utan att veta var jag ska göra av den. Tills nu. Introt i moll skrivet tillsammans med duktiga Lollo Rönnberg.

Jag kommer aldrig hit igen - Om att växa upp i en småstad och hitta en väg ut. En låt om att vända sig om och aldrig återvända.

En sista matiné (duett) - En jobbig låt att skriva. En dialog som i mina tankar utspelar sig på en, i stort sett nedsläckt bar. Den enda publiken är det slitna, låga bordet i mörkt, behandlat trä, ett nästintill utbrunnet ljus och tio urdruckna glas. En låt om att krypa till korset och bekänna färg.

Epilog - Skriven i både första och andra person om och till en självömkande jävel. Om att sluta peta i såren och gå vidare. Jag och andregitarrist Max Wallbom bråkar om vem som ska få leka Johnny Cash.

Nås (instrumental) - En trallare jag och Erika Fernström skrev kvällen innan inspelningen, som vi tyckte knöt ihop säcken på ett bra sätt. Uppkallad efter en by i Dalarna.

Hälsa kärleken i Köpenhamn

image1Hennes ögon är som lamporna vid Tivoli som lyser
När första snön har lagt sig över norden
Hon tar hjärtat över Norrebro jag följer henne hem
när hon gör verklighet av känslorna i orden


Du gamla fria nord

Orden och berättelserna verkar aldrig ta slut. Och precis som alla andra blundar jag så hårt jag kan, i hopp om att allting ska försvinna.

Som om det vore en spökhistoria.

Titta inte på mig

I sin mysiga krönika Musiktyper i maj sätter Mats Klasson huvudet på spiken vad det gäller mina känslor för musik.

"Titta INTE på mig. Blunda och lyssna!"

Två mycket små meningar säger så väldigt mycket om vad jag känner för musiken. Är det inte märkligt, ändå? Jag får alltid rådet att det gäller att synas i musikbranchen. Jag har aldrig fått rådet att det gäller att höras. Det kanske handlar om en språklig tolkning, absolut. Men lite talande är det i alla fall.

"Det är en skitig jävla branch!" är för övrigt det bästa råd jag har fått. För det måste jag hålla med om. Det är en skitig jävla branch där du ständigt blir motarbetad. Slutmålet är vackert, men vägen dit är krokig, mörk och lång. Men som sagt i tidigare inlägg, finns det inga vinnare som spelat fegt.

Bästa låten just nu: Lars Winnerbäck - Till det sista havet

"Dom kommer att försöka värja sig
tills du gör det dom vill att du gör
Konstens poliser går en frusen stig
på säker mark utan en himmel ovanför

Dom kommer att försöka tämja dig
och sänka dig med måttfullhet och sans
Dom kommer att försöka lura dig
och säga att den väg du går den leder ingenstans"


Hemma?

I helgen har jag varit i Köpenhamn. I lyckoruset av kärleken, min älskade Amanda, har jag trängts med sekelskiftsbyggnader, grönskande parker och graffiti-målade återvändsgränder. Det har varit den bästa helgen på väldigt länge. Jag kanske inte har något av publikt intresse att återge, men alla som någon gång har varit överlyckligt förälskade torde förstå mig.

Jag trodde att det skulle bli skönt att komma hem. En sorts lättnad, kanske, att sätta ned väskan på hallgolvet och pusta ut. Komma hem, helt enkelt. Men istället ter sig Örebro mindre och mindre. Jag har gått på alla gator. Jag har sett alla hus. Jag har haft allt fyllor. Jag har sjungit alla sånger. Jag är på många sätt klar här. Jag trampar vidare i vardagen. Står i tomheten och andas in lugnet. Väntar på det stora äventyret. Drömmer mig till Köpenhamn och kärleken. Tänker på mina vänner Johanna och Milla i Dublin. Ser Tim, Patrik och Jacob på Stockholms södra höjder. Längtar ut ur bubblan.

Jag trummar lite på köksbordskanten. Stirrar utan vidare blick ut igenom fönstret och funderar över nästa steg. Försöker knyta näven så gott jag kan, och tänka att förlorare är dom som inte spelar ut korten dom fått på given. Andraplaceringen får oftast dom som sneglar över andras axlar och kopierar minsta steg. Vinnarna är dom som spelar sina kort fullt ut.

"Nu är det dags att spela ut korten, Eddie!" viskar jag till mig själv. Och det är väl dags nu, kan jag tro. Någon har väl sagt någon gång att livet är det som pågår medan man väntar på det. En sliten klyscha? En sliten sanning, skulle jag snarare säga.


RSS 2.0